قاب پروژکتور

قاب پروژکتور

قاب پروژکتور اولین و مهم ترین انتخاب تولید کنندگان

با اهمیت پیدا کردن موضوع کاهش مصرف انرژی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات روشنایی در سراسر جهان، شروع به بهینه سازی کلیه قطعات مصرفی برای تولید انواع چراغ‌ها کرده‌اند. با گزار پروژکتورها از نسل‌های گذشته خود یعنی پروژکتورهای تنگستانی (مدلهای حبابی و پروژکتورهای معروف به خیاری) سپس پروژکتورهای فلورسنتی و سپس پروژکتورهای متال هالید به پروژکتورهای ال ای دی، که باعث افزایش راندمان استفاده از انرژی الکتریسیته تا ۸۰% نسبت به گذشت شد، حساسیت استفاده از تجهیزات روشنایی باکیفیت از قبیل فریم های پروژکتور یا به اصطلاح قاب های پروژکتور استاندارد هرچه بیشتر احساس گردید. (با کلیک بر روی لینک درج شده؛ لیست محصولات پروژکتور‌های ال ای دی را در صفحه مربوطه مشاهده کنید.)

 اگرچه تولید حرارت، در پروژکتور های ال ای دی نسبت به نسل های گذشته خود تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده، ولی کماکان شاهد دمای کاری ۵۰ الی ۸۰ درجه سانتیگراد می‌باشیم. این موضوع در کنار الزام به خنک کردن چیپست ال ای دی‌ها در کمترین زمان، وسواس در انتخاب بدنه پروژکتور حرفه‌ای مطابق با نوع  کاربرد خود را هرچه بیشتر توجیه پذیر می‌کند. اگرچه امروزه راندمان ال ای دی ها به عنوان منبع تولید نور، به شدت افزایش پیدا کرده است ولیکن هنوز روز‌های زیادی تا دستیابی به نقطه ایده آل برای مصرف بهینه انرژی فاصله زیادی داریم.

به طور مثال هر وات انرژی الکتریسیته در حالت آزمایشگاهی به ۶۵۰ لومن نوری تبدیل می‌شود. در حالی که به روزترین و برترین برندهای ال ای دی دنیا به عدد ۲۰۰ لومن شار نوری به ازای هر بار، دسترسی پیدا کرده اند. هنوز هم حوالی ۴۵۰ لومن نور قابل تولید گرما تبدیل می‌شود.

انواع مدل های قاب پروژکتور و چراغ سوله ای

انواع مدل‌های قاب پروژکتور

اولین مدل‌های قاب های پروژکتور، براساس استفاده از پاور ال ای دی‌ها طراحی و توسعه پیدا کردند. این فریم ها دارای مساحت قرار گیری pcb زیاد و فاصله حداکثر 3 سانتی متری PCB تا شیشه سکوریت برای نصب لنز (با زوایای مختلف) می‌باشند. الزام به استفاده از درایور در این نسل از پروژکتور‌های ال ای دی، ناگزیر وجود محفظه قرار گیری درایور در رو یا پشت قطعه را اجتناب ناپذیر کرده بود.

با ورود ال ای دی های اس ام دی به بازار و کاهش مساحت pcb مورد استفاده و اقبال عمومی مصرف‌کنندگان به استفاده از رفلکتور‌های سایز بزرگ برای تنظیم زاویه پرتاب نور، در وهله اول موجب کاهش اندازه بدنه‌های پروژکتور و سپس افزایش ارتفاع محل قرارگیری پی سی بی تا شیشه سکوریت برای استفاده از رفلکتور گردید. با ادامه رشد صنعت الکترونیک و  تولید مدارات DOB الزام به وجود محفظه درایور در این نسل از پروژکتور‌ها از میان رفت به همین دلیل قاب‌های پروژکتور به سمت کوچکتر شدن و کاهش وزن مطابق با تولیدات توسعه پیدا کرد.

یکی دیگر از تجهیزات روشنایی که افزایش چراغ‌های دفنی، تاثیر گذار است. فریم چراغ دفنی و آب‌نما است. برای خرید انواع فریم دفنی استخری کلیک کنید.

روش‌های تولید قاب های پروژکتور

به دلیل تولید حرارت زیاد توسط ال ای دی ها در پروژکتور‌ها، نیاز به انتخاب مواد اولیه با رسانایی حرارت بالا بسیار اهمیت پیدا می‌کند. آلومینیوم به عنوان اقتصادی ترین گزینه، با داشتن نقطه ذوب پایین جهت تغییر فاز جامد به مذاب (900درجه سانتیگراد) و سیالیت بالای مذاب همچنین توانایی انتقال حرارت بالا خود را به بهترین گزینه تولید فریم پروژکتور تبدیل کرده است.

نکته مهم در تولید بدنه پروژکتور، طراحی هنرمندانه برای افزایش مساحت خارجی بدنه پروژکتور برای انتقال راحت تر گرما، با محیط اطراف می‌باشد. بنابراین در نسل‌های اولیه قاب پروژکتور، شاهد وزن بالای فریم‌های پروژکتور و راندمان کاری پایین آن‌ها می‌باشیم. ولیکن امروزه با به روز شدن امکانات تولید قطعات آلومینیومی، شاهد کاهش وزن بدنه‌های پروژکتور به میزان قابل توجه می‌باشیم. همین موضوع به اصلی‌ترین حوزه رقابت تولید کنندگان بدنه پروژکتور در جهان تبدیل شده است. در ادامه با انواع روش‌های تولید بدنه پروژکتور آشنا می‌شویم.

1- روش ماسه ریزی :

اولین و راحت‌ترین روش تولید قطعات آلومینیومی در تیراژ پایین، روش ماسه ریزی می‌باشد. به دلیل سیالیت بالای مذاب آلومینیوم به راحتی فرم شکل داخلی قالب ماسه ای را به خود می‌گیرد. در این روش ابتدا مدل چوبی به شکل قطعه مورد نظر را درون قالب قرار می دهند و سپس با کوبش ماسه در اطراف مدل و خارج کردن آن، ماسه شکل قطعه مورد نظر را به خود می‌گیرد. در مرحله بعد مذاب آلومینیوم با استفاده از ظرف‌های کوچک و بزرگ، درون قطعه ریخته می‌شود. از محاسن این روش می‌توان به ارزان قیمت بودن برای تولید مدل‌های اولیه و همچنین دقت بالای قطعات در در سایزهای کوچک و بزرگ اشاره کرد. اتلاف زیاد انرژی، نیروی انسانی گران قیمت و سرعت پایین تولید از معایب اصلی این روش به حساب می‌آید.

ساخت قاب پروژکتور با روش ماسه ریزی

2- روش ریخته گری ریژه ای:

نیاز به افزایش سرعت تولید قاب‌های پروژکتور در کنار الزام به کاهش هزینه‌های تولید از قبیل هزینه‌های انرژی، نیروی انسانی و مساحت فضای مورد نیاز برای  تولید، نحوه تولید بدنه پروژکتور را دگرگون نمود.

در روش ریخته‌گری ریژه‌ای، شکل قطعه مورد نظر با دستگاه‌های تولید قالب (cncو….) در بلوک‌های فولادی به صورت سه بعدی تراش داده می‌شود. در مرحله بعد ماسه توسط ظرف‌های کوچک و بزرگ با استفاده از نیروی گرانش درون قالب ریخته می‌شود. افزایش سرعت تولید، هزینه پایین ساخت قالب، همچنین کاهش تعداد نیروی انسانی از مزایای تولید فریم پروژکتور به روش ریخته‌گری ریژه‌ای نسبت به روش ماسه ریزی می‌باشد. البته کیفیت سطوح تولید شده توسط فرآیند ریژه مخصوصاً در مقاطع نازک در اغلب موارد با روشهای ثانویه (پلیسه گیری و پولیش و…) به حد استاندارد می‌رسد.

ساخت قاب پروژکتور با روش ریخته گری

3- روش دایکست:

افزایش تقاضا برای بدنه پروژکتور ازسوی تولید کنندگان پروژکتورهای ال ای دی ،تامین کنندگان قاب پروژکتور را ناگزیر کرد، که از روش‌های به روزتر با  قابلیت افزایش تعداد محصولات ریخته گری شده در یک روز و همچنین  کاهش زمان عملیات احیای قطعات بعد از ریخته گری استفاده کنند. بنابراین فرایند دایکست به عنوان تنها گزینه جلوی پای تولید کنندگان فریم پروژکتور قرار دارد. در این روش همچون روش ریژه شکل قطعه به صورت سه بعدی در قطعات فولادی (با ضخامت زیاد) با استفاده از دستگاه های CNC تراش داده می‌شود. در مرحله بعد مذاب آلومینیوم توسط جک‌های چند ده تنی هیدرولیکی به درون قالب هدایت می‌شود. افزایش چند برابری سرعت تولید در کنار عدم نیاز به انجام فرآیند‌های احیای سطح قطعه همچنین تولید مقاطع نازک، روش دایکست را به بهترین روش برای تولید فریم‌های پروژکتور تبدیل نمود.

ساخت قاب پروژکتور با روش دایکست

پارامتر‌های تخصصی در انتخاب بدنه پروژکتور

درجه آب بندی

یکی از مهمترین پارامترهای فنی در انتخاب بدنه پروژکتور، درجه آب بندی قاب های پروژکتور می باشد. با توجه به اقلیم های متنوع آب و هوایی در کشور و تهدیدات احتمالی برای آسیب دیدن پروژکتور همچون باران‌های شدید، محیط‌های صنعتی (کارواش ها) آلودگی هوا، طوفان گرد و غبار و … استفاده از بدنه پروژکتور با درجه آب بندی حداقل ۶۰ الی ۶۵ بسیار حائز اهیت است. عوامل تاثیر گذار در درجه آب بندی را در زیر توضیح خواهیم داد.

جنس واشر:

واشرهای آب بندی تاثیر بسیار بالایی در درجه آب بندی پروژکتور دارند، به طوری که ضخامت استاندارد واشر در کنار مواد اولیه تولید شده، (سیلیکون پلاستیک) تاثیر بسیار بالایی در آب بندی قطعات دارد.

کیفیت بالای تزریق:

در صورت وجود هر گونه تاب و پستی و بلندی در قطعات آلومینیومی بدنه پروژکتور امکان دستیابی به آب بندی را تقریباً غیر ممکن می‌کند. به همین منظور در انتخاب فریم پروژکتور به کیفیت سطوح و زوایا باید به طور ویژه دقت شود و انجام پذیرد.

کیفیت قلع آویز پیچ های درب رویی و پشتی:

محکم بستن پیچهای قاب روی پروژکتور و در، به درایور پشت (در صورت وجود) قسمت بسیار حیاتی آب‌بندی را تشکیل می‌دهد. در صورت کیفیت پایین قلع آویز کاری، جای پیچ ها و ضخامت کم محل بسته شدن پیچ، تولیدکنندگان قادر به سفت کردن پیچ‌ها نخواهند بود. به همین دلیل در انتخاب قاب پروژکتور به طور ویژه به این مورد باید توجه نمود.

جنس جدار نور گذر:

با توجه به نصب پروژکتور در ارتفاع‌های بالا و امکان آسیب دیدگی جدار نور گذر بر اثر سرد و گرم شدن ناگهانی و همچنین اصابت اشیاء خارجی به شیشه، کیفیت شیشه اهمیت بالایی دارد. شیشه‌های سکوریت، تنها گزینه دستیابی به اتلاف پایین گذار نور همچنین امنیت بالای جانی این آسیب دیدن شیشه‌ها می‌باشند. به همین  دلیل تنها گزینه مورد تایید برای پروژکتورهای ال ای دی استفاده از شیشه‌های سکوریت می‌باشد.

کیفیت رنگ خارجی بدنه پروژکتور:

کیفیت رنگ بدنه پروژکتور یکی از اساسی ترین دلایل انتخاب تولیدات شما توسط مشتری نهایی می‌باشد. زیبایی ظاهری فریم پروژکتور در کنار تضمین ثبات رنگ در شرایط آب و هوایی متنوع در گذار سالها ، استفاده از رنگ های استاتیک را در بدن پروژکتورها اجتناب ناپذیر کرده است. در انتخاب بدن پروژکتور به ضخامت رنگ بدنه به طور ویژه توجه نمایید.

پارامترهای تخصصی در انتخاب بدنه پروژکتور

کیفیت سطح محل قرار گیری پی سی بی:

به دلیل تولید حرارت بالا در پشت پی سی بی ال ای دی ها، اتصال کامل و بدون ریسک پی سی بی به بدنه پروژکتور بسیار حیاتی می‌باشد. از این رو حتی با وجود استفاده از خمیر سیلیکون در محل اتصال pcb به بدنه پروژکتور، اگر کیفیت سطح مناسب نباشد، عملاً کار انتقال حرارت به درستی انجام نخواهد گرفت و تولید شما با آسیب های جبران ناپذیر مواجه خواهد شد.(برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد انواع چسب و خمیر سیلیکون و مشاهده محصولات به صفحه فروش چسب و خمیر سیلیکون مراجعه کنید.)

کیفیت آلومینیوم مصرفی برای تزریق بدنه پروژکتور:

حتماً تا امروز متوجه دلیل قیمت پایین پروژکتور‌های وارداتی شده اید. همانطور که با هم بررسی کردیم برای انتقال حرارت موفق در پروژکتورهای ال ای دی، علاوه بر مساحت زیاد تماس سطح خارجی فریم پروژکتور با هوا، آلیاژ استاندارد آلومینیوم، اهمیت بسیار بالایی دارد. عمده پروژکتور‌های وارداتی دارای خلوص بسیار پایین آلومینیوم در ترکیب بدنه خود می‌باشند. به همین دلیل حتی با داشتن وزن بالا دارای ضریب انتقال حرارت بسیار پایین گرما با محیط اطراف هستند. در نتیجه تولیدات ایرانی فرصت افزایش سهم بازار خود را پیدا نمودند از آلیاژ های مورد استفاده در بدنه پروژکتور می‌توان به گرید LM2 و LM413 با ضریب انتقال حرارت زیاد اشاره کرد.

کیفیت بالای پیچ  قاب پروژکتور و دسته نگهدارنده:

کیفیت بالای پیچ ها تاثیر بسزایی در نگاه مشتری به تولیدات شما دارد. همچنین امکان مونتاژ حرفه ای تر محصول و ارائه خدمات پس از فروش سریع تر را برای شما فراهم می‌کند. به همین منظور باید در انتخاب پیچ های مصرفی بدنه پروژکتور دقت کافی داشته باشیم.

کیفیت دسته نگه دارنده:

دسته نگهدارنده پروژکتور‌ها، به دو نوع ساده و مدرج تقسیم می‌شود. در انتخاب دسته پروژکتور باید به تناسب ضخامت ورق مورد استفاده در تولید دسته، با وزن پروژکتور دقت کافی نمود. معمولاً برای تولید دسته پروژکتور از ورق‌های آهنی ۲ میلیمتری استفاده می‌شود.

کیفیت بسته بندی:

کیفیت بسته بندی محصول، ضامن عدم آسیب‌دیدگی بدنه پروژکتور در فرایند حمل و نقل می باشد. همچنین اولین عامل تاثیر گذار برای مشتری در خرید پروژکتور تولیدی شما خواهد بود.

خرید بدنه پرژکتور از فروشگاه اینترنتی دایانو

دایانو با ارائه طیف گسترده بدنه پروژکتور امکان مشاهده، مقایسه و دریافت مشاوره رایگان و حرفه ای را برای شما فراهم نموده است. انبار های قدرتمند در کنار نحوه تسویه مناسب، قدرت افزایش سهم بازار شما را تضمین خواهد کرد.‌

سوالات متداول هنگام خرید فریم پروژکتور

روش ماسه ریزی، روش ریخته گری ریژه‌ای و روش دایکست، سه روش رایج برای تولید فریم پروژکتور می‌باشند. که اولین و راحت ترین روش تولید قطعات آلومینیومی در تیراژ پایین، روش ماسه ریزی می‌باشد. افزایش سرعت تولید، هزینه پایین ساخت قالب همچنین کاهش تعداد نیروی انسانی از مزایای تولید فریم پروژکتور به روش ریخته گری ریژه‌ای نسبت به روش ماسه ریزی می‌باشد. افزایش چند برابری سرعت تولید در کنار عدم نیاز به انجام فرآیند های احیای سطح قطعه همچنین تولید مقاطع نازک، روش دایکست را به بهترین روش برای تولید فریم های پروژکتور تبدیل نمود.

انتخاب مواد اولیه با رسانایی حرارت بالا، به دلیل تولید حرارت زیاد توسط ال ای دی‌ها در پروژکتورها اهمیت زیادی دارد. بهترین فلز برای ساخت فریم پروژکتور، آلومینیوم است؛ زیرا دارای ویژگی‌هایی مانند نقطه ذوب پایین، سیالیت بالای مذاب و انتقال حرارت بالا است. کاهش وزن فریم و افزایش سطح خارجی برای انتقال راحت‌تر گرما از موارد مهمی است که در ساخت فریم پروژکتور باید به آن توجه شود. که استفاده از این فلز، دستیابی به این مهم را حاصل می‌کند.

درجه آب بندی، جنس واشر، کیفیت بالای تزریق، کیفیت قلع آویز پیچ های درب رویی و پشتی، جنس جدار نورگذر، کیفیت رنگ خارجی بدنه پروژکتور، کیفیت سطح محل قرارگیری پی سی بی، کیفیت بالای پیچ قاب پروژکتور و دسته نگهدارنده و کیفیت بسته بندی، پارامترهای مهمی هستند که توجه به کیفیت هر کدام می تواند در انتخاب و خرید بدنه پروژکتور مناسب موثر باشد.

دایانو از جمله تولید کنندگان تجهیزات روشنایی از جمله فریم پروژکتور است. که با کمک کارشناسان و متخصصان خو تمامی موارد مهم در ساخت و تولید محصول باکیفیت را رعایت می‌کند. برای خرید و یا استعلام قیمت با شماره‌های 09133648906 – 03191005051 تماس بگیرید و برای اتصال مستقیم به کارشناس فروش فریم پروژکتور داخلی 2103 را شماره گیری کنید.

میزان رضایت خود را با درج امتیاز، نشان دهید. نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت کامنت‌ها برای ما بنویسید.‌

3/5 - (17 امتیاز)

مقالات دایانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *