معرفی انواع چسب و سیلیکون موارد استفاده و کاربردهای هرکدام

خمیر و چسب سیلیکون از مواد اولیه مورد نیاز صنایع هستند؛ که بدون آن‌ها افزایش عمر برخی از تجهیزات الکترونیکی امکان‌پذیر نیست. این دو ماده، عملکرد مشابهی داشته و تنها در چند موضوع با یکدیگر تفاوت دارند. از این دو ماده، بین قطعاتی همچون هیت سینک و پردازنده به منظور اتصال قطعات و کاهش گرمای آن‌ها استفاده می‌شود. چسب سیلیکون یکی از مواد اولیه قدیمی است که از مواد پلیمری تشکیل شده. در سال‌های نخست تولیدش، وظیفه چسباندن شیشه‌ها را برعهده داشت. اما امروزه در بخش‌های الکترونیکی به‌کار می‌رود. خمیر سیلیکون نیز به‌منظور اتصال قطعات و انتقال حرارت تولید شده و از مواد اولیه بسیار مهم بخش الکترونیک به حساب می‌آید.

خمیر و چسب سیلیکون چیست؟

اکنون زمان آن رسیده به این پرسش که خمیر و چسب سیلیکون چیست؟ به صورت جامع پاسخ دهیم. توجه داشته باشید زمانی که دو قطعه در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند؛ بین آن‌ها یک فضای آزاد و خالی ایجاد می‌شود. که در این فضا، هوای آزاد در جریان است و این شرایط، مانع از انتقال حرارت بین قطعات می‌شود. در نتیجه، قطعات به درستی کار نمی‌کنند و کارایی خود را از دست می‌دهند. تولید کنندگان برای رفع این مشکل و جهت پوشش‌دهی این فضای آزاد، از موادی همچون خمیر سیلیکون یا چسب سیلیکون استفاده می‌کنند.

از مدل خمیری، بین قطعاتی استفاده می‌شود؛ که در آینده احتمال خرابی در آن ها وجود دارد و باید تعویض شوند. در مقابل، نوع چسبی، میان قطعاتی قرار داده می‌شود که ثابت بوده و امکان خراب شدن و نقص در آن‌ها تقریبا صفر است.

سیم لحیم یا سیم قلع یکی از مهم ‌ترین لوازم مصرفی در صنایع الکترونیک و تولید محصولات روشنایی است. این محصولات را در صفحه فروش سیم لحیم می‌توانید مشاهده و خریداری کنید.

کاربرد خمیر و چسب سیلیکون در صنایع

کاربرد خمیر و چسب سیلیکون در صنایع گسترده است. مدل چسب در حوزه الکترونیک، مصارف مهمی داشته و از آن جهت اتصال قطعات الکترونیکی همچون هیت سینک به LED یا هیت سینک به ترانزیستور و … به منظور جابه‌جایی درست حرارت استفاده می‌شود. خمیر سیلیکون، نیز در زمینه هواگیری میان قطعات، کاربرد دارد. و به خوبی مانع از به جریان افتادن هوا می‌شود. این ماده بین قطعاتی همچون هیت سینک و CPU افزوده شده و اتصال میان آن‌ها را برقرار می‌کند.

همچنین گرمای شدیدی که توسط سی پی یو تولید می‌شود؛ با کمک این ماده گرفته شده و به این خاطر، آن را یک ماده درجه یک در برابر گرما نیز می‌دانند. کاربرد چسب سیلیکون، هم انتقال راحت حرارت بین قطعات الکترونیکی است و قدمت بیشتری دارد. در واقع، این ماده از قرن ۱۹ تا به حال توسط تولیدکنندگان سراسر جهان به‌کار گرفته شده است.

ماژول‌های ال ای دی، از جمله تکنولوژی های جدیدی هستند که در ساخت تابو‌های روان از آن‌ها استفاده می‌شود. انواع ماژول موجود در فروشگاه دایانو را در صفحه فروش ماژول مشاهده کنید.

راهنمای خرید و نکات مهم درباره مواد سیلیکونی

راهنمای خرید و نکات مهم درباره مواد سیلیکونی

پیش از اقدام به خرید این محصولات، بایستی به چند نکته توجه داشت. اول اینکه برخی از افراد، از چسب سیلیکونی در محصولاتی استفاده می‌کنند که نمی‌توان درون آن‌ها از پیچ یا مهره استفاده کرد. برخی از افراد نیز حتی در مکان‌هایی که امکان افزودن پیچ و مهره است؛ مواد سیلیکونی را به‌کار می‌برند. چرا که این مواد عایق و ضدآب درجه یک هستند و حرارت شدید را نیز تا حدودی دفع می‌کنند.

فقط در حین خرید مواد سیلیکونی به خصوص خمیر آن، به نوع محصول توجه داشته باشید. زیرا خود این خمیر در مدل‌های مختلف تولید شده و به فروش می‌رسد. در ادامه انواع خمیر سیلیکونی را به همراه توضیحات آن‌ها شرح داده‌ایم.

پاور ال ای دی ها دومین نسل از ال ای دی ها می‌باشند که به عنوان انقلاب گران محصولات روشنایی شناخته می‌شوند. برای مشاهده محصولات و خرید انواع پاور ال ای دی، بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

انواع خمیر حرارتی عرضه شده در بازار

انواع خمیر حرارتی عرضه شده در بازار

در زیر به انواع خمیر حرارتی عرضه شده در بازار اشاره شده است:

  • خمیر حرارتی بر پایه سیلیکون: یکی از انواع خمیرهای حرارتی تولید شده یا به اصطلاح TIM، همین خمیر سیلیکونی است که قیمت ارزانی داشته و بیشترین استفاده از آن در زمینه صفحات حرارتی است.
  • خمیر حرارتی بر پایه فلز: همانطور که از نامش مشخص است با استفاده از فلز تولید شده و دارای مزایا و معایب قابل توجهی است. برای مثال، استفاده از آن در کنار سایر قطعات الکترونیکی، به علت جنسی که دارد ریسک بوده و ممکن است با مشکلات مختلفی همراه باشد. مزایای آن نیز مربوط به قدرت انتقال بالای حرارت است و کارایی بی‌نظیرش در این رابطه باعث محبوبیت این خمیر نزد تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان شده است.
  • خمیر حرارتی بر پایه سرامیک: استفاده از این خمیر به دلیل ساخته شدن با سرامیک، ریسک کمتری داشته و در مقابل، قدرت انتقال کمتری هم دارد.

موارد تاثیرگذار بر قیمت خمیر سیلیکون

مدل و برند محصول و همینطور وزن آن، از موارد تاثیرگذار بر قیمت خمیر سیلیکون، هستند. توجه داشته باشید که در کشور ما، تمام خمیرهای حرارتی را خمیر سیلیکون می‌نامند؛ که یک اشتباه رایج در ایران است. در واقع، خود سیلیکون، نوعی از خمیر حرارتی است که در انواع مختلف و به صورت معمولی و حرفه‌ای تولید می‌شود. قطعا مدل حرفه‌ای‌تر آن گران‌تر از نوع معمولی است. بنابراین بسیاری از تولید کنندگان به جای استفاده از واژه خمیر حرارتی، یکی از مدل‌های آن را خطاب قرار می‌دهند.

خرید و فروش انواع خمیر و چسب سیلیکون در ایران

حجم خرید و فروش انواع خمیر و چسب سیلیکون در ایران بسیار بالا است. چرا که بخش الکترونیک کشور پیشرفت قابل توجه‌ای داشته و بر این اساس، به مواد پایه‌ای همچون خمیرهای حرارتی نیز نیاز دارد. انواع خمیرهای حرارتی را می‌توانید به صورت غیر حضوری و آنلاین با تماس با شماره‌های 0913364890603191005051 خریداری نمایید.

سوالات متداول هنگام خرید چسب و خمیر سیلیکون

ابتدا سطح پردازنده و هیت سینک را با یک دستمال نخی حاوی الکل 70 یا 90 درصد تمیز کنید و بعد مقدار کمی از خمیر را به سطح پردازنده بزنید. (خمیر نباید به نقاط دیگر وارد شود.)

اینکه عمر مفید این خمیر چقدر است به نوع آن و برند تولید کننده‌اش بستگی دارد اما معمولا حدود 3 الی 5 سال قابل استفاده است.

خیر، حتی اگر این محصول فاسد شده باشد هیچ‌گونه آسیبی به CPU وارد نمی‌کند و تنها عملکرد آن ضعیف می‌شود.

میزان رضایت خود را با درج امتیاز، نشان دهید. نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت کامنت ها برای ما بنویسید.

4.2/5 - (5 امتیاز)

مقالات دایانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *